GermanDE-CH-ATEnglish (UK)Romanianro-RO

ISTORICUL FIRMEI

SIHA a fost înfiinţată în 1954 de către Pia şi Otto Simma, părinţii actualului asociat şi administrator...

SIHA a fost înfiinţată în 1954 de către Pia şi Otto Simma, părinţii actualului asociat şi administrator, Otto Simma jun. La început SIHA a produs cu puţini angajaţi şi maşini de tricotat manuale, confecţii din tricotaje pentru piaţa regională. După extiderea companiei în 1964, au fost puse în funcţiune primele maşini de tricotat liniare, complet automatizate, care pe atunci funcţionau încă pe bază de cartele perforate, şi s-a dezvoltat o reţea de reprezentanţi de vânzări. Acum SIHA aproviziona clienţi din Germania, Austria şi Elveţia.

După moartea timpurie a fondatoarei Pia Simma, în 1973, colecţia proprie a fost sistată. SIHA a fost transformată în unul dintre cei mai de succes producători în sistem lohn pentru mărci internaţionale de renume. SIHA producea acum pentru ARMANI, BOSS, JOOP, ESCADA şi MARC CAIN. În anii ’80 toţi cei trei copii ai fondatorilor, Sybille Linz, Martin Simma şi Otto Simma junior, se implică în activitatea companiei. Otto Simma senior transferă managementul companiei fiului său, Otto Simma junior. Schimbările structurale din industria de îmbrăcăminte şi orientarea nouă, inclusiv a clienţilor importanţi, de calitate, dinspre SIHA spre ţările de producţie mai ieftine, au condus, în mod inevitabil, la închiderea unităţii de producţie din Germania, în primăvara anului 1994.

La sfârşitul anului 1994, Otto Simma junior înfiintează noua SIHA Romania. În vara anului 1995 producţia a fost reluată aici cu primele 20 de confecţionere. În anul 2000 compania avea deja peste 300 de angajaţi. În luna mai 2000 a fost repornită şi secţia de tricotat cu maşini de tricotat liniare, moderne, Stoll CMS.

La momentul actual SIHA operează, pe lângă unitatea de producţie principală din Satu Mare, şi în alte 3 puncte de lucru proprii. Din acestea, două puncte de lucru sunt specializate în confecţii din materiale de tip jersey. Avem în mod constant peste 300 de angajaţi şi dispunem de peste 30 de maşini moderne de tricotat liniare.

Calitatea, flexibilitatea, punctualitatea şi dinamismul sunt factorii succesului companiei SIHA.